Archive for augusti, 2009

Byfest med stor uppslutning

onsdag, augusti 26th, 2009
Folk_b

Det var trångt i tältet. Foto: Viveka Hellgren

Fredagen den 21 augusti anordnades surströmmingsfest nere på badplatsen i Högda för boende i Gårelehöjden, Osele och Tarsele byar. Föresten, inte bara surströmming, även kräftor och en mängd andra läckerheter fanns att tillgå. Vädret var inte det bästa, men vad gjorde det när byaföreningens stora partytält hade monterats upp och faktiskt rymdes de drygt 30 personer som slöt upp till festen.

Jonna_Ida_b

Lilla Jonna med mamma Ida. Foto: Viveka Hellgren

Det som även gladde alla var att så många barn och ungdomar var med, ja t.o.m. byns senaste tillskott, blott några månader gamla Jonna som ni ser på bild här i sin mamma Ida Lundins famn. Ida och hennes sambo Ulf Gulin, flyttade till Gårelehöjden förra året och äger nu den gamla gård som brukar kallas ”Sellbergs”. Detta är en aktiv familj och på gården finns även flera hästar samt tiotalet kalvar. Så visst känns det som byn lever och utvecklats. Vi får återkomma mera om deras aktiviteter senare på hemsidan.

Luktar_illa_b

Alla uppskattade inte surströmming, men mycket annat fanns att välja bland. Foto: Viveka Hellgren

Aktiv sommar med byadag

fredag, augusti 14th, 2009
Stangen_klas_b

Stången majas

Inom Gårelehöjden-Tarsele-Mjösjö-Osele får vi se tillbaka på en händelserik sommar. Det började redan på midsommarafton när ett flertal personer i byarna samlades nere på badplatsen i Högda. En liten söt midsommarstång hade rest och de närvarande fick en mysig eftermiddag och  kväll med god mat och lekar. Även byaföreningens stora partytält hade rests.

Kubb_herrlaget_b

Kubbspel. Herrlaget i aktion.