Archive for maj, 2010

Välkommen Elof

söndag, maj 16th, 2010
Leif, Elof och Kicki

Leif, Elof och Kicki

Den 16 april fick Leif Englund och Kicki Hellström en son, Elof, och det är ju fantastiskt att det fötts två barn inom ett år i Gårelehöjden. Som vi meddelade för knappt ett år sedan fick Ulf Gulin och Ida Lundin borta på ”Sehlbergs” en dotter, Jonna. Leif som är lastbilschaufför, köpte Gösta Sjödins redan 1998. Kicki kommer från Krånge och vi måste ju även passa på att välkomna henne till byn.

Vår ordförande i minne

söndag, maj 16th, 2010
Kalle, Ann-Mari och Eva

Kalle, Ann-Mari och Eva

Det var med stor sorg den där dagen i april när vi fick besked om att vår ordförande i byalaget, Karl Tjernberg i Osele, hade gått bort endast 60 år gammal. Vi hade länge känt till den svåra sjukdom han led av, men känslan var ändock chockartad när allas vår ”Kalle” var borta. Det var den 31 maj 2008 som Kalle valdes in som ordförande i byalaget som från detta år innefattar byarna Gårelehöjden, Tarsele och Osele. Under de två år Kalle hann med att vara ordförande i föreningen tillförde han en del till verksamheten. Kalle och hans hustru Gunilla flyttade till Osele permanent för ca 10 år sedan och rustade upp det ställe som i många år tidigare varit deras och familjens fritidsställe. Den lilla bryggstugan byggdes på och huset blev till slut en mycket praktiskt och vacker byggnad som väckt mångas beundran, bl.a. när vi i byalaget haft våra möten där. Kalle var engagerad i många föreningar och projekt i Junsele, LIONS, Äventyrsberget, samt medlem i hembygds- och idrottsföreningarna osv.
Kalle var född i Junsele 1949 men familjen flyttade så småningom söderut där han kom att bli en mycket framgångsrik företagare. Detta kunde ändå inte hindra ”en son av bygden” att återvända till sina hemtrakter.

Vi i byalaget sörjer djupt vår Kalle och sänder vår tanke till hustrun Gunilla, barn och andra närstående.