Archive for juni, 2013

Nytt på badplatsen

söndag, juni 30th, 2013

Nytt dass

Foto: Viveka Hellgren

Den 15 juni samlades sex personer nere på badet och ordnade till med en del nya anläggningar. De skruvade ihop en ny gungställning samt cementerade fast den i marken och det nya handikappdasset kom på plats med hjälp av Nils-Arnes traktor. Ett stort tack till er från oss övriga i byalaget samt säkert också från de som besöker badet.

GUngställning

Foto: Viveka Hellgren

 

 

Midsommar 2013

lördag, juni 22nd, 2013

Midsom 13 a

Vi önskar alla en trevlig midsommar från byalaget. Något firande via  byalaget blev det inte men på rastplatsen vid kvarnen blev det i alla fall en midsommarstång som vi hoppas ska glädja alla trafikanter som stannar där

Badstranden i ordning inför säsongen

måndag, juni 10th, 2013

Traktor

Med hjälp av Nils-Arne och hans traktor var det lätt att få bryggsektionerna till vattnet, sedan tog handarbete vid

Bryggor 1

Söndag den 9 juni var det årsmöte med byalaget nere på badplatsen, och i sedvanlig ordning lades bryggorna på plats, samt att området krattades och gjordes fint inför säsongen.

När ett av dassen skulle städas upptäckte man svarta sotfläckar och att virket i väggarna var spräckt. En bit bit därifrån såg man även att en stor gran hade rämnat från hög höjd ner till roten och då stod det klart att blixten slagit ner i en av de åskväder som gått en vecka innan.

Blixtned

Efter allt  arbete blev det givetvis grillad korv, kaffe och annat gott tilltugg.

Korv

Efter förtäring vidtog årsmötet med byalaget.

Fotografier: Viveka Hellgren