Skogsdag i Gårelehöjden

 

 

Onsdagen den 14 mars genomförde Norrskog en välbesökt skogsdag i Gårelehöjden på ett avlägg i nära anslutning till riksväg 90 i nedre delen av by, där en avverkning på två grannfastigheter pågår.

Nils-Anders Forssén från Norrskog hälsade alla välkomna och berättade om dagens aktiviter.

 

Man fick se hur det går till med slutavverkning i brant terräng och under dagen kunde besökarna ta del av en mängd olika aktiviteter. Det förevisades om svarvtimmer av grovgran och en representant från PLYFA var på plats. Det förevisades även något som kallas Björksågkubb. En representant från Fyrås Trä deltog och Ramsele Vulk & Maskin visade motorsågar och annan utrustning.

Gallringskördare modell mindre som lämpar sig väl i förstagallringar.

 

Besökarna blev bjudna på fältlunch med ärtsoppa och kaffe. För underhållning stod Gårelehöjden-Tarseles egen trio, Höbäckstrion, som återförenades efter nio års uppehåll för just detta tillfälle. Trion består av byborna Kent Ingelsson, Nils-Arne Nilsson och Göran Stenmark. De framförde låtar de själva gjort och med lokal anknytning.

En fin dag med fint väder.

One Response to “Skogsdag i Gårelehöjden”

  1. Jerker skriver:

    Hallåj 🙂 Trevlig sida du har

Leave a Reply