Byfest med stor uppslutning

Det var trångt i tältet. Foto: Viveka Hellgren

Fredagen den 21 augusti anordnades surströmmingsfest nere på badplatsen i Högda för boende i Gårelehöjden, Osele och Tarsele byar. Föresten, inte bara surströmming, även kräftor och en mängd andra läckerheter fanns att tillgå. Vädret var inte det bästa, men vad gjorde det när byaföreningens stora partytält hade monterats upp och faktiskt rymdes de drygt 30 personer som slöt upp till festen.

 

Lilla Jonna med mamma Ida. Foto: Viveka Hellgren

Det som även gladde alla var att så många barn och ungdomar var med, ja t.o.m. byns senaste tillskott, blott några månader gamla Jonna som ni ser på bild här i sin mamma Ida Lundins famn. Ida och hennes sambo Ulf Gulin, flyttade till Gårelehöjden förra året och äger nu den gamla gård som brukar kallas ”Sellbergs”. Detta är en aktiv familj och på gården finns även flera hästar samt tiotalet kalvar. Så visst känns det som byn lever och utvecklats. Vi får återkomma mera om deras aktiviteter senare på hemsidan

Alla uppskattade inte surströmming, men mycket annat fanns att välja bland. Foto: Viveka Hellgren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.