Vår ordförande i minne

Kalle, Ann-Mari och Eva.

Det var med stor sorg den där dagen i april när vi fick besked om att vår ordförande i byalaget, Karl Tjernberg i Osele, hade gått bort endast 60 år gammal. Vi hade länge känt till den svåra sjukdom han led av, men känslan var ändock chockartad när allas vår ”Kalle” var borta. Det var den 31 maj 2008 som Kalle valdes in som ordförande i byalaget som från detta år innefattar byarna Gårelehöjden, Tarsele och Osele. Under de två år Kalle hann med att vara ordförande i föreningen tillförde han en del till verksamheten. Kalle och hans hustru Gunilla flyttade till Osele permanent för ca 10 år sedan och rustade upp det ställe som i många år tidigare varit deras och familjens fritidsställe. Den lilla bryggstugan byggdes på och huset blev till slut en mycket praktiskt och vacker byggnad som väckt mångas beundran, bl.a. när vi i byalaget haft våra möten där. Kalle var engagerad i många föreningar och projekt i Junsele, LIONS, Äventyrsberget, samt medlem i hembygds- och idrottsföreningarna osv.
Kalle var född i Junsele 1949 men familjen flyttade så småningom söderut där han kom att bli en mycket framgångsrik företagare. Detta kunde ändå inte hindra ”en son av bygden” att återvända till sina hemtrakter.

Vi i byalaget sörjer djupt vår Kalle och sänder vår tanke till hustrun Gunilla, barn och andra närstående.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.